Biografie

Jan Wuytens werd geboren op 21 mei 1981 te Roeselare en groeide op in het landelijke Oostnieuwkerke.

Op jonge leeftijd al, is het duidelijk dat muziek een groot deel van zijn leven zal inpalmen. Als zanger en pianist wordt hij reeds vanaf zijn 14de overal gewaardeerd. in de jaren die volgen, kent Jan alsmaar meer succes bij het grotere publiek. bij talloze verenigingen is hij een zeer graag geziene artiest.

 

In januari 2016, komt Jan in contact met Wendy van Wanten tijdens een toevallige samenwerking op één van zijn live concerten. Wendy hoort Jan het Napolitaanse nummer 'La Spagnola' brengen en stelt enthousiast voor om dat nummer samen op te nemen in de studio. De samenwerking blijkt een succes en ze beslissen een tweede song in te blikken. Het mooie 'Amigos Para Siempre' wordt zelfs de debuutsingle van hun eerste full album.

In een nabij verleden stond hij ook samen met Paul Severs op de planken en backstage sprak Paul hem aan over zijn zoon Christophe Severs en diens opnamestudio. Paul geloofde onmiddellijk in een samenwerking tussen Jan en Christophe aangezien ze beiden dezelfde muzikale passies delen. En inderdaad, zonder elkaar ontmoet te hebben, bleken ze dezelfde muzikale voorkeuren te hebben. Christophe kon dus in de studio vertalen wat Jan in zijn hoofd had. Een single kon niet uitbleven, en ze kozen samen voor het mooie “Ik droom van jou”, een ballade uit 1974 van Paul Severs, maar dan wel in een Severs-junior jasje.

Zelf schreef Jan reeds een groot aantal eigen nummers, die zeer geëerd zijn bij het publiek.

Het muzikale stokpaardje van diens kunnen is zonder twijfel de samenwerking met zijn live orkest The sonny Boys! een 7-mans formatie met  een blazerssectie, drums, gitaar, bas en piano. Samen brengen ze voornamelijk de prachtige crooners, en rock-a-billy stijl.

Zalen zoals de Spil te Roeselare, Het Perron te Ieper en vele andere, hebben ze samen al meermaals laten vollopen. 

Voor info en boekingen:

janwuytens@hotmail.com

0474 88 43 31