Biografie

Jan Wuytens wordt geboren op 21 mei 1981 te Roeselare en groeide op in het landelijke Oostnieuwkerke.

Op jonge leeftijd al is het duidelijk dat muziek een groot deel van zijn leven zal inpalmen. Zijn ouders schrijven hem dan op 12-jarige leeftijd ook maar al te graag in in de Roeselaarse muziekacademie “Adriaen Willaert”. Hij zal er op geen tijd piano, orgel en accordeon leren spelen.

Op 14-jarige wordt hij koster-organist in de kapel “De Ruiter”. Zijn talenten als muzikant worden bewierookt én voor het eerst wordt daar ook zijn fenomale zangtalent ontdekt. Het is zo goed dat hij ook zelfs in Passendale ook mag gaan spelen en zingen!

Terzelfdertijd speelt Jan ook de sterren van de hemel in het populaire genre en ontpopt hij zich dus ook tot een zanger-keyboardspeler. Toen voornamelijk nog op kleinere evenementen. Maar, overal waar hij zich laat horen, valt de warmte en de kracht van zijn stem in de smaak. Intussen speelt Jan meer dan 200 keer per jaar en pronkt op menig affiche!


Jan begint op 26jarige leeftijd ook les keyboard en zang te geven en waagt zich ook aan het songschrijven. Een geslaagd initiatief want intussen schreef Jan al meer dan 10 nummers, die allemaal prijken op zijn debuut album 'Jij bent veel meer' die hij uitbracht op 18 februari 2017. Je kan dus gerust stellen dat Jan een muzikale duizendpoot is: piano, orgel, songwriting, zingen etcetera.

 

In januari 2016, komt Jan in contact met Wendy van Wanten tijdens een toevallige samenwerking op één van zijn live concerten. Wendy hoort Jan het Napolitaanse nummer 'La Spagnola' brengen en stelt enthousiast voor om dat nummer samen op te nemen in de studio. De clip ervan wordt o.a. vaak op MENT TV vertoond! De samenwerking blijkt een succes en ze beslissen een tweede song in te blikken. Het mooie 'Amigos Para Siempre' wordt zelfs de debuutsingle van hun eerste full album.

 

In een nabij verleden stond hij ook samen met Paul Severs op de planken en backstage sprak Paul hem aan over zijn zoon Christophe Severs en diens opnamestudio. Paul geloofde onmiddellijk in een samenwerking tussen Jan en Christophe aangezien ze beiden dezelfde muzikale passies delen. En inderdaad, zonder elkaar ontmoet te hebben, bleken ze dezelfde muzikale voorkeuren te hebben. Christophe kon dus in de studio vertalen wat Jan in zijn hoofd had. Een single kon niet uitbleven, en ze kozen samen voor het mooie “Ik droom van jou”, een ballade uit 1974 van Paul Severs, maar dan wel in een Severs-junior jasje.

 
Voor bookings: 
janwuytens@hotmail.com
0474 88 43 31